RADITE OD KUĆE, A DECA PRATE NASTAVU ONLINE?
petak, 18 septembar 2020 21:07

RADITE OD KUĆE, A DECA PRATE NASTAVU ONLINE?

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Tablet ima svoje prednosti u odnosu na laptop računare kad je onlajn učenje i rad u pitanju, a mi ćemo vam ih pokazati i objasniti zašto je to tako.

Ako ste ograničeni budžetom za kupovinu novog uređaja, koji će koristiti svi ukućani, a jedna od opcija korišćenja je i praćenje nastave onlajn tablet je mnogo bolja i svakako isplativija opcija od jeftinih računara sumnjive upotrebljivosti.

 

Osim mogućnosti da koristite sve omiljene aplikacije i da ga koristite kao dodatan telefon tj. uređaj za komunikaciju, tableti se pomoću S Pen olovke i ekrana na dodir pretvaraju u moćnu mašinu za učenje i zabavu, kojoj jeftini laptop računari nisu u stanju da pariraju.

Mi smo za vas odabrali jedan od najboljih tableta trenutno na tržištu, čija su pristojna cena i mogućnosti adekvatni svemu onome što trenutak u kojem živimo traži od nas - bezbedno i onlajn učenje, zabavljanje, pa čak i rad od kuće.

 

Samsung Galaxy Tab S6 Lite je pristupačan Android tablet dizajniran za učenje, posao i zabavu. Sa velikim ekranom, tankim i kompaktnim kućištem, uz redizajniranu S Pen olovku, Galaxy Tab S6 Lite je idealan za hvatanje beleški i uživanje u omiljenom sadržaju.

 

Redizajnirana S Pen olovka

 

Bilo da koriste tablet za posao, učenje ili tokom slobodnog vremena, unapređena S Pen olovka će korisnicima biti idealna za hvatanje beleški i multitasking. Dolazi sa novim dizajnom, koji je čini praktičnom i lakom za korišćenje, poput obične olovke. Teška je samo 7.03 grama, dok je njen vrh velik svega 0.7 milimetara, što je čini laganom i istovremeno preciznom za hvatanje beleški i crtanje.

 

Olovka se uz pomoć magneta može odložiti sa desne strane tableta ili u zaštitnu futrolu, tako da korisnik može biti siguran da je neće izgubiti. S obzirom na to da S Pen modela Tab S6 Lite nema bateriju, ne postoji bojazan od prestanka rada prilikom njenog korišćenja.

 

Olovka je idealna za dugotrajno korišćenje, pa će đaci lako hvatati beleške tokom onlajn nastave i lako dele soje zadatke i domaći sa nastavnicima i profesorima.

 

Koristeći ovu olovku i aplikaciju Samsung Notes, korisnici mogu da transformišu rukom pisane beleške u tekstualni fajl u Word ili neki drugi format čitljiv kako na telefonima i drugim tabletima, tako i na računarima. Uz pomoć taga tj. oznake beležaka, đaci, ali i svi drugi korisnici mogu da pretražuju i kategorišu svoje beleške na jednostavan način, obeležavajući važne pasuse. Dodatno, sadržaj koji ih zanima mogu da uveličaju uz zoom opciju do 300 odsto, što će pomoći i lakšem i bezbednijem čitanju, koje neće opterećivati vid. Sve beleške sa lakoćom mogu da se eksportuju u PDF, JPEG, tekst ili Microsoft Word format - pa su deca spremna i da nauče nešto o novim formatima i lako ih dele sa učiteljima.

 

Praktičnost i lakoća korišćenja svuda

 

Sa ekranom od 10.4 inča i tankim okvirom oko njega, Galaxy Tab S6 Lite ima širok displej, koji će privlačiti pažnju korisnika i omogućiti da se koncentriše isključivo na sadržaj. Mala težina i kompaktan dizajn čine ovaj uređaj idealnim tabletom za multitasking tj. rad na više stvari istovremeno (recimo praćenje onlajn nastave u levom delu ekrana, a beleženje na desnom, što kasnije može biti konvertovano u tekst), hvatanje beleški, gledanje filmova i video snimaka.

 

Opremljen najnovijom verzijom One UI korisničkog okruženja, posebno dizajniranog Samsung korisničkog interfejsa, optimizovanog za veće tablet ekrane, Galaxy Tab S6 Lite donosi intuitivno korisničko iskustvo sa pojednostavljenim alatkama za upravljanje, što olakšava prelaz iz aplikacije u aplikaciju.

 

Tablet je dostupan u dve boje , sivoj i plavoj, uz odgovarajuću S Pen olovku i opcionu zaštitnu futrolu. Ovaj tablet možete da opremite i tastaturom i mišem, a sve o tome smo već pisali ranije. Tastatura i S Pen su idealan dodatak za tablet, jer će detetu omogućiti da istovremeno brzo unosi tekst i koristi olovku tamo gde mu je zgodnije.

 

Tu su i opcije za zabavu, naravno

 

Novi Galaxy Tab S6 Lite donosi pametne, korisne i zabavne opcije, koje čine slušanje muzike, gledanje video sadržaja, online kupovinu ili povezivanje sa prijateljima još lakšim i zabavnijim. Za odličan, sveobuhvatan zvuk na Galaxy Tab S6 Lite zaduženi su AKG i Dolby Atmos 3D stereo zvučnici, tako da bilo da korisnik gleda YouTube video, strimuje nastavnu emisiju ili sluša svoju plejlistu, zvuk će biti vrhunskog kvaliteta i uvek jasan. Naravno, tu je i mogućnost priključivanja Bluetooth ili slušalica sa 3,5 milimetara priključkom.

 

Samsung je sklopio partnerstva sa servisima YouTube i Spotify kako bi još više različitog sadržaja bilo dostupno na Galaxy uređajima. Korisnici ovog tableta mogu da uživaju u YouTube video sadržaju bez reklama, da skidaju i gledaju video sadržaje offline, kao i da besplatno pristupe aplikacijama YouTube Music i YouTube Kids pomoću usluge YouTube Premium, tokom prva četiri meseca  korišćenja.

 

Spotify je integrisan u Galaxy Tab S6 Lite interfejs, kako bi korisnici lako mogli da pretražuju muziku i podkaste ili da podese omiljenu pesmu kao zvuk alarma. Galaxy Tab S6 Lite ima i mogućnost bežičnog povezivanja na zvučni sistem u domu korisnika, omogućavajući puštanje muzike na drugim uređajima.

 

Lakoća video komunikacije i svestranost

 

Putem Samsung naloga na tabletu, koji se otvara besplatno i omogućava Cloud prostor do 15 GB po korisniku, korisnici mogu da primaju i šalju SMS i druge poruke, kao i da telefoniraju, čak i kad njihov telefon nije u blizini. Takođe, mogu da ostanu povezani sa svojim prijateljima i kolegama koristeći Google Duo video pozive na Galaxy Tab S6 Lite, jer ovaj tablet dolazi u LTE i samo Wi-Fi varijanti.

 

Pomoću poboljšanog Daily Board displeja mogu da kontrolišu muziku, gledaju kalendar ili vremensku prognozu, kao i da pišu podsetnike i kratke poruke. Nove Bixby opcije poput Bixby Voice, Bixby Vision i Bixby Routines poboljšavaju opštu produktivnost i korisničko iskustvo.

 

Korisnici, uključujući decu pre svih dok uče, u mogućnosti su da koriste prednju i zadnju kameru unapređene optike za video pozive i video konferencije putem Viber i drugih nastavnih aplikacija, kakve su ZOOM ili Microsoft Teams. Roditelji su u mogućnosti da podese opcije za prenos slike i zvuka ka i od deteta i na taj način utiču na kvalitet učenja na daljinu, ali i brinu o bezbednosti svog deteta i njegovom komforu - kad je kamera ili zvuk isključen dete može da napravi pauzu kratko ili popije vodu i slično bez narušavanja praćenja nastave i mogućnosti da to drugi vide ili čuju.

 

Cena i prednosti tableta u onlajn nastavi

 

Galaxy Tab S6 Lite je i uređaj koji može da koristi cela porodica. Uz aplikaciju Samsung Kids korisnici mogu da ograniče dnevno vreme za igranje ili da postave restrikcije na odabranim aplikacijama, i na taj način bezbedno uvedu decu u digitalni svet, uz niz uzbudljivih aplikacija za učenje i igre.

 

Kod nas se Samsung Galaxy Tab S6 Lite prodaje po ceni od 475 evra sa S Pen olovkom u paketu, što je svakako daleko bolja opcija od jeftinog laptop računara s kojim bi roditelji morali da prave mnogo više kompromisa.

Na strani tableta su njegova mobilnost, mogućnost korišćenja tableta i kao telefona (u LTE varijanti), dostupnost svih opcija za učenje odmah iz Google Play Store-a, dodatne mogućnosti preko Samsung naloga, kao i ekran osetljiv na dodir i opcije digitalne transformacije unetih podataka. Tu su još i podeljen ekran za prijatno praćenje dve aplikacije istovremeno, mogućnost nadogradnje hardverski (kroz tastaturu i miša, preklopna futrola), Knox bezbednost od čipa do krajnjih aplikacija itd. Za učenje u situaciji u kojoj smo sad, pogotovo u nižim razredima, tablet je u ovom trenutku idealan za školarce! Najnovije igre i sjajnu video zabavu da i ne spominjemo, to znate i sami ;)

Izvor: mondo.rs

Pročitano 1409 puta

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

OSTALE VESTI

IT Dream Solution
© 2017 Sva prava zadržana. Dizajnirao IT Dream Solution
Save
Podešavanje cookija
Koristimo kolačiće da bismo vam obezbedili najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako odbijete upotrebu kolačića, ova veb lokacija možda neće funkcionisati kako se očekuje.
Prihvati
Odbaci
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Marketing
Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
DoubleClick/Google Marketing
Accept
Decline
Unknown
Unknown
Accept
Decline