PRVI PUT U VIBER APLIKACIJI: Zaštita naloga u 2 koraka - šta je i zašto da je koristite
četvrtak, 21 april 2022 20:57

PRVI PUT U VIBER APLIKACIJI: Zaštita naloga u 2 koraka - šta je i zašto da je koristite

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Nova Viber funkcija verifikacije u dva koraka omogućava korisnicima da autentifikuju svoje naloge, kako bi smanjili rizik od otimanja naloga i zaštitili privatnost.

Viber se najzad priključio aplikacijama koje omogućavaju verifikaciju naloga u dva koraka svim svojim korisnicima širom sveta.

Dodatni nivo bezbednosti omogućava korisnicima da zaštite svoje naloge koristeći PIN kod ili mejl, ali u ovom trenutku je važno znati da će ova funkcija postepeno biti uvođena u većem broju zemalja tokom maja.

Viber poruke odavno su već šifrovane s kraja na kraj, eliminišući pristup podacima trećim stranama, a funkcija nestajanja poruka omogućava korisnicima dodatnu kontrolu nad tim ko vidi ono što pošalju.

2FA ili autentifikacija naloga u dva koraka je najnovija je još jedan primer posvećenosti Viber aplikacije obezbeđivanju najvišeg stepena privatnosti - koja će korisnicima pružiti potrebnu sigurnost u komunikaciji uvek i na svakom mestu ili uređaju.

 

Kako aktivirati 2FA Viber?

Korisnici koji odluče da aktiviraju funkciju verifikacije u dva koraka će kreirati šestocifreni PIN i verifikovati svoju e-mail adresu.

Za prijavu na Viber preko mobilnog uređaja ili desktopa - korisnik će morati da verifikuje nalog unošenjem svog individualnog PIN koda. U slučaju da se kod zaboravi, verifikovana e-mail adresa će se koristiti da pomogne korisniku da vrati pristup svom nalogu.

Pored toga, posedovanje PIN koda će sprečiti mogućnosti deaktivacije naloga pomoću Viber klijenta za desktop. Svako ko pokuša da deaktivira Viber nalog preko desktopa moraće da koristi PIN kod. Ovo eliminiše i slučajno brisanje naloga i slične nezgode koje se korisnicima mogu dogoditi iz različitih naloga.

Šta će mi 2FA i šta je sledeće

Verifikacija u dva koraka štiti od hakera koji otimaju korisničke naloge radi slanja neželjene pošte ili pristupa privatnim informacijama.

Smanjenje broja neproverenih naloga u okviru platforme ne samo da će smanjiti broj neželjenih poruka na platformi, već će stvoriti efikasniju i stabilniju aplikaciju za korisnike da komuniciraju sa voljenim osobama širom sveta.

Pored ove izuzetno bitne funkcije, Viber trenutno radi i na dodavanju biometrijske autentifikacije u budućnosti.

Izvor: smartlife.mondo.rs

Pročitano 620 puta

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

OSTALE VESTI

IT Dream Solution
© 2017 Sva prava zadržana. Dizajnirao IT Dream Solution
Save
Podešavanje cookija
Koristimo kolačiće da bismo vam obezbedili najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako odbijete upotrebu kolačića, ova veb lokacija možda neće funkcionisati kako se očekuje.
Prihvati
Odbaci
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Marketing
Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
DoubleClick/Google Marketing
Accept
Decline
Unknown
Unknown
Accept
Decline