BOJKOT SE ŠIRI Viber prekinuo saradnju sa Fejsbukom
četvrtak, 25 jun 2020 20:55

BOJKOT SE ŠIRI Viber prekinuo saradnju sa Fejsbukom

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Globalna aplikacija za razmenu poruka Viber, peta po veličini sa više od milijardu korisnika širom sveta, prekinula je sve veze sa Fejsbukom kao deo rastućeg bojkota kompanije od strane komercijalnih partnera.

Kampanja, koja je započeta u SAD-u nakon što je Fejsbuk odbio da preduzme akcije protiv statusa Donalda Trampa za koje su kritičari rekli da podstiču nasilje, sada je prerastao u međunarodni pokret, prenosi "Gardijan".

Viber, u vlasništvu japanskog konglomerata Rakuten, ima tržišta u istočnoj Evropi, jugoistočnoj Aziji i severnoj Africi. Izvršni direktor kompanije Đamel Agaua rekao je da se na ovaj potez odlučio zbog "loše preocene Fejsbuka u shvatanju njegove uloge u današnjem svetu".

U sredu je Viber povukao sve reklame sa Fejsbuka i njegove sestrinske aplikacije Instagram. Sada je kompanija započela intenzivniji proces uklanjanja sve Fejsbuk tehnologije iz sopstvenih aplikacija.

- Kompanija koristi brojne Fejsbuk alate. To je nešto što će povrediti neke naše korisnike koji vole da koriste Fejsbuk Connect rešenja za prijavu. Uticaće i naše marketinške strategije, jer neće moći da koriste Facebook oglašavanje za promociju svojih kanala. Nije laka odluka. Neće ubiti Vibera, ali boli - rekao je Agaua.

Odluka Vibera dolazi pošto se reklamni bojkot proširio širom sveta. Prethodno su se na ovaj potez odlučili "The North Face" i "Patagonia".

- Fejsbuk nije preduzeo dovoljno koraka da zaustavi širenje mržnje i opasne propagande na svojoj platformi. Od sigurnih izbora do globalne pandemije, preko rasne pravde, ulozi su previsoki da bi omogućili kompaniji da i dalje bude saučesnik u širenju dezinformacija, podstičući strah i mržnju - rekla je portparolka Patagonije.

Izvor: blic.rs

Pročitano 1696 puta

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

OSTALE VESTI

IT Dream Solution
© 2017 Sva prava zadržana. Dizajnirao IT Dream Solution
Save
Podešavanje cookija
Koristimo kolačiće da bismo vam obezbedili najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako odbijete upotrebu kolačića, ova veb lokacija možda neće funkcionisati kako se očekuje.
Prihvati
Odbaci
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Marketing
Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
DoubleClick/Google Marketing
Accept
Decline
Unknown
Unknown
Accept
Decline