Nećete više moći da preuzimate zastarele aplikacije na Gugl prodavnici, a evo i zašto...
utorak, 12 april 2022 11:44

Nećete više moći da preuzimate zastarele aplikacije na Gugl prodavnici, a evo i zašto...

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Play Store trenutno ima toliko aplikacija, da je jednostavno potrebno izbaciti deo njih. Upravo je to ono što Google namerava da uradi sa onim aplikacijama koje su veoma stare.

Sigurnost i bezbednost su glavne odlike najnovijih Android ažuriranja. Međutim, veliki broj tih starih i zapuštenih aplikacija ne podržava sve nove zahteve Google softverske platforme.

Kasnije tokom ove godine, Google će preduzeti određene korake kako bi obezbedio da zastarele aplikacije ne utiču negativno na korisnikovu bezbednost.

Trenutno, Google zahteva da nove aplikacije i ažuriranja aplikacija ne ciljaju API-je koji su jednu verziju iza najnovije. Međutim, postoji ogroman broj starih aplikacija koje godinama nisu ažurirane.

Google ne planira da te aplikacije u potpunosti izbaci sa Play Storea, ali ih korisnici verovatno neće često viđati. Kasnije tokom godine, aplikacije koje su više od dve API verzije iza najnovije više neće moći da se instaliraju, ili se neće ni pojavljivati u pretrazi.

Kompanija ističe da se većina aplikacija u Play Storeu biti kompatibilna sa novim standardima. Aplikacije, koje je korisnik ranije instalirao ili kupio, i dalje će biti vidljive nakon ove promene. Takođe, starije aplikacije će se videti ako koristite telefon ili tablet sa odgovarajućom verzijom Androida.

Pročitano 640 puta

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

OSTALE VESTI

IT Dream Solution
© 2017 Sva prava zadržana. Dizajnirao IT Dream Solution
Save
Podešavanje cookija
Koristimo kolačiće da bismo vam obezbedili najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako odbijete upotrebu kolačića, ova veb lokacija možda neće funkcionisati kako se očekuje.
Prihvati
Odbaci
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Marketing
Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
DoubleClick/Google Marketing
Accept
Decline
Unknown
Unknown
Accept
Decline