ANDROID TELEFONI POSTALI JOŠ BOLJI I SIGURNIJI
petak, 16 april 2021 21:14

ANDROID TELEFONI POSTALI JOŠ BOLJI I SIGURNIJI

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Google zasukao rukave, pa otkrio šta nas čeka i to veoma brzo!

Kompanija Google pored toga što vredno radi na operativnom sistemu Android 12, koji će najverovatnije izaći do kraja godine, oni rade i na tome da trenutne telefone i sisteme učine još boljim i sigurnijim.

Zbog toga su spremili šest novina koje će da poboljšaju iskustvo korisnika.

Imajte na umu da im možda nećete moći pristupiti istog trenutka, jer se te aplikacije ažuriraju, te je možda najbolje da "bacite pogled" povremeno na Play Store kako bi videli da li ima neka nova verzija tih aplikacija. Kada smo to razjasnili najbolje da odmah vidimo šta je to Google spremio. 

Password Checkup

Na Android-u možete da sačuvate vašu šifru na vaš Google account, zbog čega ćete se brže i lakše prijavljivati na neku aplikaciju ili servis. Vaše korisnička ime i šifra je "prva linija odbrane" vašeg sistema, zbog čega je Google integrisao Password Checkup, za sve uređaje koji imaju Android 9 pa naviše. Ova opcija će vas obavestiti da li je šifra koju ste iskoristili prethodno eksponirana, a da to niste ni znali.

Kada ukucate vašu šifru u aplikaciju koristeći Autofill (automatski popuni) opciju, Google će proveriti vašu šifru sa ostalim kompromitovanim šiframa koje su potencijalno ukradene ili objavljene na internetu. Ukoliko se vaše informacije pojave na toj listi, oni će vas obavestiti kako bi promenili šifru.

Zakazivanje poruka

Svi telefoni koji imaju Android 7 pa naviše će dobiti mogućnost da naviju poruku, odnosno da odrede kada će je poslati. Potrebna vam je najnovija verzija aplikacije Messages kako bi ovu opciju koristili. Na primer, ova opcija je odlična za sve one koji žive u drugačijoj vremenskoj zoni.

Za one sa slabijim vidom

Aplikacija TalkBack koja pomaže osobama sa oštećenim vidom je postala još bolja za korišćenje, jer korisnik neće imati potrebu da gleda ekran kako bi koristio uređaj. Intuitivnija gestikulacija, objedinjeni meni, novi meni za kontrolu čitanja i još mnogo toga novog je stiglo na TalkBack.

Upravljanje sa distance

Google je radio na tome da korisniku pruži veću kontrolu iako nema telefon u svojim rukama, zbog čega je sada lakše nego ranije da uz pomoć glasa započnete poziv, podesite tajmer ili alarm, pa čak i pustiti pesmu. Google Assistant će sada raditi iako je vaš telefon zaključan. Potrebno je da ga probudite tako što kažete "Hej Google". Da biste dobili što više od vašeg telefona kada je on zaključan, potrebno je da uključite Lock Screen Personal Results u Assistant settings opciji.

Google Maps

Najpopularnija aplikacija za mape, kada su u pitanju Android telefoni je Google Maps, a sada će on izgledati još bolje uz crnu boju koja će odmoriti vaše oči i sačuvati bateriju. Jednostavnu uđite na Settings te aplikacije, kliknite na Theme i uključite opciju Always in Dark Theme.Ukoliko vam se ne dopada ovaj taman režim, uvek možete da vratite Light Theme, odnosno belu boju.

Android Auto

Nove opcije će vam omogućiti da uživate više u vožnji. Više wallpapers-a će vam pomoći da personalizujete displej vašeg automobila. Za duža putovanja tu su igre kao "Jeopardy" koju možete da startujete glasovnom komandom. Na vašem ekran će se sada naći i prečice sa vašim kontaktima, a imaćete mogućnost da još lakše zadate zadatak Google asistentu tako što kliknete na ikonicu, kao što bi to uradili na telefonu. 

Tu je i split/screen opcija koja će podeliti vaš ekran u realnom vremenu, što je dobro ukoliko želite da podelite displej da možete da vidite i mapu i kontrole. Ubačene su i dodatne mere opreznosti, pa tako možete da kontrolišete kada će se Android Auto pojaviti na vašoj komandi. Nove opcije će dobiti telefoni sa Android 6 OS pa naviše, uslov je da su povezane sa odgovarajućim automobilom.

Izvor: smartlife.mondo.rs

Pročitano 942 puta

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

OSTALE VESTI

IT Dream Solution
© 2017 Sva prava zadržana. Dizajnirao IT Dream Solution
Save
Podešavanje cookija
Koristimo kolačiće da bismo vam obezbedili najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako odbijete upotrebu kolačića, ova veb lokacija možda neće funkcionisati kako se očekuje.
Prihvati
Odbaci
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Marketing
Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
DoubleClick/Google Marketing
Accept
Decline
Unknown
Unknown
Accept
Decline