Windows 12 stiže već za dve godine?
subota, 13 avgust 2022 21:23

Windows 12 stiže već za dve godine?

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Izdavanjem nove verzije OS-a na svake tri godine, Microsoft će dobiti više vremena da ih istestira, pre nego što u javnost pusti verzije koje u sebi imaju greške.

Microsoft je (izgleda) promenio svoje planove po pitanju unapređenja operativnog sistema. Nedavno se obavezao da će na godišnjem nivou predstavljati nove funkcionalnosti u Windows-u, a sada razmišlja da značajne update-ove (nove verzije OS-a) objavljuje svake tri godine, zajedno sa nekoliko manjih ciklusa dodavanja novih funkcija u periodu između toga, prenosi PC Press.

Ranije je kompanija imala plan da dvaput godišnje objavi veliki update, kako bi se brže rešavali problemi i ispravljali uočeni bagovi. Promena na godišnji plan update-a olakšaće posao IT odeljenjima u kompanijama, a istovremeno će obezbediti i konstantno dodavanje novih opcija u postojeću verziju Windows-a.

Izdavanjem nove verzije OS-a na svake tri godine, Microsoft će dobiti više vremena da ih istestira, pre nego što u javnost pusti verzije koje u sebi imaju greške. Prema ovome, nova verzija Windows-a bi trebala da se pojavi 2024. godine (tri godine nakon Windows-a 11). Drugim rećima, OS sa kodnim imenom Sun Valley 3 nećemo dobiti sledeće godine, kako se ranije očekivalo.

Za uzvrat, Microsoft će povećati broj izdavanja novih funkcija (ili kako to u internoj komunikaciji zovu, „momenata“). Jedan od tih „momenata“ već se desio ove godine, kada je Weather widget prebačen u Taskbar. Glavne promene počeće sa Windows 11 version 22H2, ili Sun Valley 2 verzijom, u kojoj će se pojaviti neke nove funkcije. One će biti dostupne na svakih nekoliko meseci, počev od 2023. godine.

Za sada nije jasno da li će ove promene biti vezane samo za Windows 11, ili će se odnositi i na Windows 10.

Microsoft za sada nije potvrdio, niti opovrgao ove tvrdnje. Međutim, u februaru su objavili da traže nove načine za objavu novih funkcija u Windows-u, pa bi ovo moglo da bude ta promena koju su želeli.

Izvor: telegraf.rs

Pročitano 623 puta

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

OSTALE VESTI

IT Dream Solution
© 2017 Sva prava zadržana. Dizajnirao IT Dream Solution
Save
Podešavanje cookija
Koristimo kolačiće da bismo vam obezbedili najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako odbijete upotrebu kolačića, ova veb lokacija možda neće funkcionisati kako se očekuje.
Prihvati
Odbaci
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Marketing
Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
DoubleClick/Google Marketing
Accept
Decline
Unknown
Unknown
Accept
Decline