NVIDIA kupuje ARM za 40 milijardi dolara
subota, 17 oktobar 2020 13:54

NVIDIA kupuje ARM za 40 milijardi dolara

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Četiri godine nakon što su kupili Arm Holdings, Softbank prodaje ARM kompaniji NVIDIA za ogromnih 40 milijardi dolara.

To je do sada najskuplji posao na tržištu poluprovodnika, a NVIDIA bi pod svoje okrljive stavila tehnologiju koja pokreće većinu svetskih pametnih telefona i sve veći broj drugih uređaja.

Qualcomm, Samsung, Apple i mnoge druge kompanije licenciraju Arm tehnologije za čipove pametnih telefona i tableta, neki noviji Windows uređaji takođe koriste Qualcomm-ove procesore zasnovane na Arm-u, dok Apple planira uskoro da započne prodaju Mac računara baziranih na Arm čipovima.NVIDIA je najpoznatija po svojim grafičkim procesorima, ali su takođe licencirali Arm tehnologije za čipove poput procesora Tegra X1 koji pokreće Nintendo Switch. Kompanija će nastaviti trenutni Arm poslovni model licenciranja tehnologija za druge kupce, a i dalje će biti baziran na Cambridgeu u Velikoj Britaniji. Pored toga NVIDIA planira da proširi istraživanja i razvoj za izgradnju novog "AI superkompjutera za revolucionarna istraživanja", koristeći Arm i NVIDIA tehnologije.

Pretpostavlja se da će trebati oko godinu i po dana da se akvizicija završi, jer će, između ostalog, trebati odobriti regulatore u Velikoj Britaniji, SAD-u, Kini i Evropskoj Uniji, a svakako će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije i reakcije od strane proizvođača čipova koji trenutno licenciraju Arm tehnologije.

Izvor: itvesti.info

Pročitano 1387 puta

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

OSTALE VESTI

IT Dream Solution
© 2017 Sva prava zadržana. Dizajnirao IT Dream Solution
Save
Podešavanje cookija
Koristimo kolačiće da bismo vam obezbedili najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako odbijete upotrebu kolačića, ova veb lokacija možda neće funkcionisati kako se očekuje.
Prihvati
Odbaci
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Marketing
Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
DoubleClick/Google Marketing
Accept
Decline
Unknown
Unknown
Accept
Decline