Evo šta će zameniti bitcoin: Ako sada uložite vrlo malo, za nekoliko meseci biste mogli da ZARADITE MILIONE
ponedeljak, 08 januar 2018 20:03

Evo šta će zameniti bitcoin: Ako sada uložite vrlo malo, za nekoliko meseci biste mogli da ZARADITE MILIONE

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Litecoin je trenutno četvrta kriptovaluta po vrednosti u svetu.

Bitcoin nije jedina kriptovaluta koja je vredna pažnje. Iako je njegova vrednost trenutno najveća (16.845 dolara u trenutku pisanja teksta), takozvani litecoin je u 2017. godini takođe zabeležio ogroman rast, veći čak i od bitcoina.

Bitcoini svakog dana potroše više struje nego cela Srbija!

Trenutna vrednost jednog Litecoina je 320 dolara, ali je od početka ove godine njegova vrednost porasla čak 7.291%, dok je vrednost bitcoina porasla 1.731%. To je čak četiri puta veći rast.

Litecoin je trenutno četvrta kriptovaluta po vrednosti u svetu, piše "Fortune".

 

Šta je litecoin?

Ideja litecoina je da bude "srebrna verzija bitcoina - brža i lakša.

Umesto deset minuta (danas je u pitanju nekoliko sati) koliko je potrebno da se izvrši transakcija bitcoinom, litecoin transakcija traje svega dva i po minuta.

Pored brže transakcije, tvorac litecoina Čarli Li učetvorostručio je maksimalni broj litecoina koji se mogu izrudariti. Primera radi, maksimalni broj bitcoina koji se mogu izrudariti je 21 milion, dok taj broj kod litecoina iznosi 84 miliona.

Ukupna vrednost litecoina na tržištu trenutno iznosi 18 milijardi, dok je ta vrednost kod bitcoina ogromnih 291 milijardi dolara.

- Moja vizija je oduvek bila da litecoin dopunjuje bitcoin, a ne da se takmiči sa njim. Bitcoin se može koristiti za prebacivanje miliona dolara između banaka, kupovinu kuća, automobila... Litecoin je namenjen za kupovinu jeftinijih stvari - izjavio je Čarls Li.

 

Čiji je zapravo litecoin?

Čarls Li je bišvi Google-ov inženjer.

Li je prvi put u priču sa bitcoinima ušao 2011. godine, a ubrzo nakon toga lansirao je litecoin.

- Bio je to izgovor da naučim kod bitcoina. Odlučio sam da kreiram novu kriptovalutu koja bi bila bolja od većine postojećih - dodao je Čarls.

Ozbiljnije u celu priču sa litecoinima je ušao početkom ove godine. On je na Twitteru tokom leta objavio da planira da sa litecoinom izađe iz Coinbase - menjačnice za kriptovalute.

Zbog čega litecoin nije propao kao veliki broj drugih sličnih coina?

Jedan od glavnih razloga je drugačiji način rudarenja. Naime, rudarenje litecoina zahteva opremu koja je rasprostanjenija i dostupnija.

Dok bitcoin zahteva SHA-256 hashing algoritam, kojem treba ASIC mikročip tehnologija, litecoin koristi Scrypt algoritam.

S obzirom da Scrpyt zahteva veću količinu memorije, većina proizvođača ASIC mikročipova nije razvijala odgovarajuću tehnologiju. Umesto toga, Litecoin se najčešće rudari pomoću grafičkih kartica.

Dobra stvar je da kompanije poput Zeus and Flower Technology na tržište polako izbacuju ASIC mikročipove koji su namenjeni Scryptu.

 

Da li je moguće zaraditi?

Nesigurnost kriptovaluta je njihov najveći problem. Cene mogu da skaču i padaju iz sata u sat, pa niko sa sigurnošću ne može da kaže kakva je njihova budućnost.

Ukoliko se pratimo bitcoinom, litecoin bi mogao da doživi njegovu sličnu sudbinu i da sa trenutne vrednosti koja je oko 320 dolara, skoči na 3.000 i više dolara. Logično, to znači da je sada idealno vreme da se uloži u ovu kriptovalutu, ali nažalost, kao što rekosmo, niko sa sigurnošću ne može reći šta će dešavati u narednim mesecima.

Izvor: novosti.rs

Pročitano 1896 puta

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

OSTALE VESTI

IT Dream Solution
© 2017 Sva prava zadržana. Dizajnirao IT Dream Solution
Save
Podešavanje cookija
Koristimo kolačiće da bismo vam obezbedili najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako odbijete upotrebu kolačića, ova veb lokacija možda neće funkcionisati kako se očekuje.
Prihvati
Odbaci
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Marketing
Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
DoubleClick/Google Marketing
Accept
Decline
Unknown
Unknown
Accept
Decline