Firefox sa verzijom 87 rešava najveći problem
petak, 26 mart 2021 21:00

Firefox sa verzijom 87 rešava najveći problem

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Kompanija Mozilla je osvežila svoj internet pregledač Firefox i sa verzijom 87 je rešen jedan veliki problem. 

FireFox 86 je predstavio korisnicima nove standarde privatnog pretraživanja internata zahvaljujući opciji Total Cookie protection.

Ta opcija je imala za cilj da ograničava kolačiće sa veb lokacije na kojoj su stvoreni, što sprečava kompanije da koriste iste u praćenju vaše pretrage. Ovakav sistem kolačića je odavno najrasprostranjenija metoda za prikupljanje podataka o korisnicima, ali je ovaj pregledač još od 2015. godine imao problem sa opcijom "blokiranjem sadržaja" (Content Blocking) koja je dovodila do toga da se pojedine internet stranice potpuno slome (ne mogu da se učitaju, ne funkcionišu, itd...).

Sada će se to promeniti sa Firefox 87 verzijom koja je dobila novi inteligentniji mehanizam blokiranja praćenja koji omogućava korisniku da privatno "surfuje", bez da se stranice "slome". Zbog nove opcije, Firefox internet pregledač zvuči primamljivije za korišćenje od glavnih rivala, Chrome i Edge pregledača.

Nova verzija je dostupna za Mac, Windows i Linux operativne sisteme, a novi pregledač donosi tu novu opciju koja će se zvati SmartBlock. Ona popravlja stranice koje ne mogu da se učitaju dok koristite režime Private Browsing windows i Strict mode. Pre ove opcije vaša Firefox zaštita bi blokirala fotografije, nezavisne skripte i druge sadržaje, prenosi LapTopMag.

Izvor: smartlife.mondo.rs

Pročitano 979 puta

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

OSTALE VESTI

IT Dream Solution
© 2017 Sva prava zadržana. Dizajnirao IT Dream Solution
Save
Podešavanje cookija
Koristimo kolačiće da bismo vam obezbedili najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako odbijete upotrebu kolačića, ova veb lokacija možda neće funkcionisati kako se očekuje.
Prihvati
Odbaci
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Marketing
Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
DoubleClick/Google Marketing
Accept
Decline
Unknown
Unknown
Accept
Decline