Mimo aplikacija – programiranje za početnike
subota, 20 mart 2021 12:00

Mimo aplikacija – programiranje za početnike

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Programiranje se može naučiti na mnogo načina, a ovo je jedan od praktičnijih. Riječ je o zgodno napravljenoj aplikaciji koja će pomoći i totalnim početnicima da se upute u programiranje, savladaju temeljne koncepte, ali i druge aspekte programiranja kao i područja računarske nauke.

Mimo je hvaljena i prilično popularna aplikacija koja omogućava da se na relativno bezbolan način i uz malo uloženog vremena svaki dan, ovlada temeljnim vještinama potrebnim za programiranje, shvati osnovni koncepti i pojmovi te se nauči sintaksa željenog programskog jezika

Nudi mogućnost učenja jezika kao što su Python, JavaScript, Java, HTML, CSS, Swift, Kotlin, C++, SQL, PHP i drugi. Sve je dodatno začinjeno igrom u kojoj se skupljaju bodovi i može se takmičiti s prijateljima. U suštini se svodi na rješavanje jednostavnih zadataka, odgovaranje na pitanja.. Tu su i različiti projekti koje treba da se odrade kako bi se dodatno izbrusile programerske vještine.

Dakako, na početku je sve zbilja jednostavno, ali kako se napreduje, tako će zadaci biti sve teži i zanimljiviji. Isto se odnosi i na projekte. Iskusni programeri će u nekom od ponuđenih jezika u ovoj aplikaciji pronaći zgodan izvor vježbi, ponavljanja koncepata, a možda ponešto i naučiti. Zgodno je i to što je svoje projekte moguće podijeliti s drugima.

Može se dati zamjerka na otežani upis programskog koda i to naročito kada zadaci postanu nešto složeniji. Ali tipkanje koda je svakako otežano na smartfonima. Srećom, omogućeno je učenje programiranja kroz Mimo i putem web pregledača.

Osnovna verzija je besplatna, ali tu je čitav niz ograničenja kao i činjenica da se prikazuju oglasi. Ko se toga želi riješiti i ozbiljnije da uči uz pomoć Mima, moraće da plaća 80 dolara godišnje ili 6,66 dolara mjesečno. Na završetku kursa, može se dobiti i sertifikat. Cijena se čini veća, ali Mimo je dobrim djelom opravdava iako ne treba da se očekuju čuda.

Izvor: t-mixer.com

Pročitano 1056 puta

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

OSTALE VESTI

IT Dream Solution
© 2017 Sva prava zadržana. Dizajnirao IT Dream Solution
Save
Podešavanje cookija
Koristimo kolačiće da bismo vam obezbedili najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako odbijete upotrebu kolačića, ova veb lokacija možda neće funkcionisati kako se očekuje.
Prihvati
Odbaci
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Marketing
Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
DoubleClick/Google Marketing
Accept
Decline
Unknown
Unknown
Accept
Decline