Windows 10 uvodi mesečnu pretplatu?
petak, 10 avgust 2018 21:28

Windows 10 uvodi mesečnu pretplatu?

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Da li će doći vreme kad će Windows 10 biti kao Office 365 - redovno održavan servis sa mesečnom ili godišnjom pretplatom. Windows 10 već jeste servis, makar ga Microsoft tako zove…

Od pojave aktuelnog operativnog sistema, Microsoft ga je opisivao kao “Windows as a service”, odnosno kao “Windows kao servis tj. uslugu“.

Upravo ovakva kategorizacija ostavljala je mesto bojazni da će korporacija jednog dana početi da naplaćuje privilegiju korišćenja Windows 10 softvera. Nova Microsoft Managed Desktop (MMD) alatka, koja je na vidiku, mogla bi biti uvod u ovu praksu.

Radi se o odgovoru kompanije na brojne pritužbe povodom isuviše čestih ažuriranja operativnog sistema. Na MMD-u je da konfiguriše svaki računar, koji počiva na “Desetki“, u zamenu za mesečnu nadoknadu, objavio je SK, pozivajući se na The Forbes i druge izvore.

“Surface Plus“, ali i “Surface as a Servise“ lizing programi, kao i Office 365, alatke su koje govore u prilog nastojanjima masovnije monetizacije, koju kompanija ima u vidu.

Za početak će ovakva praksa biti na snazi samo u poslovnim okruženjima, ali pitanje je da li će se na tome stati? Microsoft korporaciji je, navodno, klasičan PC sve više smetnja, pa se iz tog razloga konstantna naplata više isplati od unapređenja platforme kroz potpuno nove verzije operativnog sistema.

Izvor: mondo.rs

Pročitano 2200 puta

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

OSTALE VESTI

IT Dream Solution
© 2017 Sva prava zadržana. Dizajnirao IT Dream Solution
Save
Podešavanje cookija
Koristimo kolačiće da bismo vam obezbedili najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako odbijete upotrebu kolačića, ova veb lokacija možda neće funkcionisati kako se očekuje.
Prihvati
Odbaci
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline
Marketing
Set of techniques which have for object the commercial strategy and in particular the market study.
DoubleClick/Google Marketing
Accept
Decline
Unknown
Unknown
Accept
Decline